Fuldkorns løgbrød - Taxajørgen

Gå til indhold

Fuldkorns Løgbrød m/ ost

½ pk gær
5 dl. Lunkent vand
2 tsk. Salt
200 g. rugmel eller grahamsmel
100 g. revet ost ( 17% eller derunder)
500 g. hvedemel
2 Rødløg
2 tsk. Raps eller olivenolie
2 tsk. Tørret rosmarin eller tilsvarende frisk.

Gæren opløses i vandet. Salt, rugmel, ost og hvedemel tilsættes og dejen æltes herefter grundigt. Bliver lidt klistret, men det skal den være.
Løgene pilles og skæres i tynde skiver.
Kom bagepapir i et ildfast fad på ca 30 x 20 cm. Bland løg, olie og rosmarin jævnt i bunden af fadet ( ovenpå bagepapiret)
Læg dejen ovenpå . Kan evt. glattes med våde fingre eller våd bagespartel.
Lad hæve til ca. dobbelt størrelse og bag så midt i ovnen på 200 grader i ca. 35 minutter. ( 180 hvis varmluft)
Vend brødet ud på en bagerist og lad det køle af.

Tilbage til indhold