Landbrød med øl - Taxajørgen

Gå til indhold

Landbrød med øl

25 gram gær
1 porter eller mørk pilsner (ikke for kold)
1½ dl. vand
200 gr. Groft speltmel
½ spsk (20 gr.) salt
½ spsk (30 gr.) sirup
½ dl.  ( 50 gr) olie
Ca 400 gr. Pizzamel

Smuldr gøren og rør den ud i øl,vand og speltmel.
Tilsæt salt,sirup og olie og lad det stå lunt i ca 30 min (til dejen bobler)
Ælt melet i, først 300 gr. Og så lidt mere ad gangen, til dejen føles passende, men endelig ikke for fast.
Hæver tildækket til dobbelt størrelse (ca. 2 timer).
Hæld dejen ud på plade med bagepapir og form den til et brød..
Efterhæver på pladen ca 40 min.
Sigt mel over brødet og bag det på nederste rille ved 225 grd. Ca 30-35 minutter.

Tip:
Øltypen påvirker smagen.
Lys øl giver en anelse bitterhed, mørk øl lidt sødlig og bitter smag, og porter giver både sødme, bitterhed og farve.

Pdf version, lige til printeren HER

Tilbage til indhold