Rugbrød - Taxajørgen

Gå til indhold

Rugbrød  1 stk.
( passer til sandkageform 1.2 ltr.)

0,45 ltr. Vand
25 gram gær
15 gr. Salt ( 2 tsk.)
2 stor spsk. Sirup / honning (ca. 30 gr.)
500 gr. Groft rugmel
100 gr. Hvedemel

Vand, salt, gær, sirup, røres sammen og alt melet tilsættes herefter.
Der røres i mindst 5 minutter.
Fyldes på form (husk at smøre hvis det ikke er en silicone eller "sliplet" form)
Hæver koldt ca 1,5 time tildækket .
(kan med fordel langtidshæves. Så forlænges hævetiderne ca. 6-8 gange)
Overfladen glattes med vand, og der prikkes huller i denne ( 30-40 stk)
Hæver igen ca. 25 min ved stuetemperatur og stilles herefter ind i en forvarmet ovn ( 240-250 grd)
Efter 10 min. skrues ned til 185 grader og brødet er færdigt efter i alt 60 minutter.
Vendes ud og afkøler.

Hent som pdf. Rugbrød stor PDF

Tilbage til indhold